Известие

Collapse
No announcement yet.

КАТАЛИЗАТОР

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• КАТАЛИЗАТОР

здрасти колеги, абе исках да ви питам, от известно време си мисля че катализатора ми е запушен това трябва да значи че ми се вдига разхода на гориво а това не е на добре, с това поскапване на бензина пък и алфичката ми си гори все пак, та мисълта ми беше ако махна катализатора и сложа резонантно гърне ще се оправи ли? също така ми казаха и че ако сваля катализатора колата ще върви още по добре?
    Alfa Romeo 146 1.6i boxer 103hp,

Fiat Coupe 1.8 16v 131hp
    i dvete begachki

Махай го
    RANGE ROVER / ALFA ROMEO SPIDER / ALFA ROMEO 145 1.9 jtd /YAMAHA 1200 /
    0899832271 Сашо

Comment

Първоначално публикувано от Lisan
      Махай го
      сигурно , след като прочете

също така ми казаха и че ако сваля катализатора колата ще върви още по добре?
      Иначе Да - сваляй го - определено ще се забележи малка разлика във вървежа , и ако до сега катализатора е бил прее...цакан , ще видиш 1 литър , ако не си имал късмет , и повече литри намаляване на разхода.

Comment

Как да разберем катализатора дали е преебан?
        Alfa Romeo 146 1400 L MEDIO 16V TS '00 - Бивша

Чат за съфорумци: http://clubalfaromeo.walker-bg.info/

Comment

Еми , виж са ...

Да го кажем направо - имаш катализатор - бачка си - помагал си на майката природа - незнам на ALFA до колко км. катализатора си върши работата , но след като го махнеш , по теб , в зависимост и от състоянието на двигателя , няма да има разлика , или ще меткаш малко повечко сажди.
          Отиваш да ти видят гърнетата , катализатора , и ще ти кажат ...
          Ако попаднеш на некой честен човек , и ти каже , че катализатора не е заминал , и ти го остави добре - но повечето като ги гледат , казват ,че са заминали и ги продават заради платината ..
          Макар че , махаш го , и можеш да сложиш рефлекторно гърне..
          Може и да вземеш нов катализатор , вместо да слагат гърнета некви ииИииИиии резания да стават , но ако ти се вадят доста парички от джоба (поне предполагам ,че са скъпи , незнам тук как са цените)

От мойта гледна точка - махаш го , ако не върши работа - слагат там само една тръба , колкото да отбиеш номера - вади по-добър от мойта гледна точка звук , но зад теб , ако мине некоя бела Голф тройта , може на светофара да стане черна ;]

Comment

Катализатора ако е заминал изгорелите газове миришат гадно. Много хора са го махнали и споделят мнение че разхода е спаднал а друга част от тях казват че и вървенето се е подобрило. Аз махнах моя за разхода не знам защото беше много скоро след като взех колата и нямах наблюдения но вървенето се подобри с малко особено при ниските обороти към 2000. Има обаче и негативни последици отначало ми сложиха на мястото на катализатора предно гърне от голф ГТИ защото отговаряше по размер на тръбата -резултат УЖАСЕН звънтящ звук опелите са по добре даже. После след сериозен разговор с "майстора " на аспуси сложих две резонансни гърнета за по 45лв едното звукът се подобри но въпреки това не е като оригиналния пак звънти, но като си вдигна стъклата не се чува. А ако сложиш само тръба ще е още по шумна но все пак зависи какво точно искаш.
            Успех
            156 1,8 ТS 99
            Nissan Murano 2005

Comment

А колко струва нов някой знае ли?
              Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Ами ако го сваля да го изтрамбуша и пак го сложа?
                Alfa Romeo 146 1400 L MEDIO 16V TS '00 - Бивша

Чат за съфорумци: http://clubalfaromeo.walker-bg.info/

Comment

Ето извадки от прайслистата най-отгоре , преценете вие.

VI. Смяна на катализатор с гърне- 50лв при някъв на Сливница и Хр. Ботев

pent
                  10) Махнах катализатора в ЕМ Комплект 33, слагат резонаторно гърне, оставих катализатора там, цялата работа + труд - 25лв , дават и 1 година гаранция!

gigi
                  7 избит катализатор и сложено гърне 50лв на сливница някакво за ауспуси.

Mury
                  25. Ремонт на генерация - Драго (изби ми катализатора, замени го с резонаторно гърне, наряза генерацията на части, за да издирим запушванията от пръсналия се катализатор) - 110 лв

Lucky
                  6. Пак на 107 и малко смяна на цялата тръба след катализатора до края и средно гърне при Драго 120 лв.

Имената които са в Чер Шрифт , са на потребители , които са написали нещата отдолу ..

Comment

Пак ще го иам звънящия звук. Решението е да намериш тръба с подходящ диамтър, нарязваш я със шлайфа или я надупчваш с бормашина /трябва да е доста надупкана/нарязана / после я набутваш във вече изпърбушения катализатор и я точковаш с електрожен поне от едната страна, после слагаш катализатора на място и си ОК, а за още по-добър ефект, може да напълниш изтърбушения катализатор със стъклена вата или азбестови влакна и после да набуташ тръбата по указания по горе начин, така между стената на нарязаната тръба и стената на катализатора остава пласт вата или влакна, а ефекта е че няма разлика в звука от преди
                    Mitsubishi Outlander
                    Mitsubishi Space Star
                    Daihatsu Terios

Comment

Първоначално публикувано от Kamen
                      Ами ако го сваля да го изтрамбуша и пак го сложа?
                      Пак ще звънти гадно.
                      А относно изкупуването на катализаторите цените варират от 40 до 80 лв но не се знае какви времена ше дойдат и дали няма да изискват всички коли да са със катализатори.
                      156 1,8 ТS 99
                      Nissan Murano 2005

Comment

Махане на катализатор при един квартелн майсотор занимаващ се с гърнета - 0лв! Катализатора остана при него а в замяна ми сложи накакво резонаторно гърне. Според мен почти няма промяна в звука, за разхода и вървежа не съм сигурен но мисля че има някаква минимална разлика! За хората от София ако има нужда мога да обясна къде горе долу се нимира!
                        Alfa 145, 1.6 TS, 120hp, 99'

Comment

Първоначално публикувано от ultrashock
                          Махане на катализатор при един квартелн майсотор занимаващ се с гърнета - 0лв! Катализатора остана при него а в замяна ми сложи накакво резонаторно гърне. Според мен почти няма промяна в звука, за разхода и вървежа не съм сигурен но мисля че има някаква минимална разлика! За хората от София ако има нужда мога да обясна къде горе долу се нимира!
                          Обяснявай за мен , пък и за другите заинтересовани.
                          Мерси предварително.

Comment

Някъде ето тук се пада! Улицата е успоредна на ломско шосе, а севриза се пада срещу детската градина. Пише Ауспуси, с едни сини врати е! Аз вече 3 коли съм правил там, казвате му че искате да махнете катализатора и на него му светват очичките, явно взима добре за тях! И си казвате дали искате с права тръба или с гърне да го направи!
                            Alfa 145, 1.6 TS, 120hp, 99'

Comment

Първоначално публикувано от ultrashock
                              Някъде ето тук се пада! Улицата е успоредна на ломско шосе, а севриза се пада срещу детската градина. Пише Ауспуси, с едни сини врати е! Аз вече 3 коли съм правил там, казвате му че искате да махнете катализатора и на него му светват очичките, явно взима добре за тях! И си казвате дали искате с права тръба или с гърне да го направи!
                              Мерси много!
                              В скоро време може да го посетя , направо ще си накача колите на автовоза , и отивам при него ... не е за една кола все пак.
                              А иначе , ще ти кажа защо му светкат очичките - платината ... макар че , ако е раздробен надали ще му върши работа ...
                              Пък и после шитва другото от тях , и ето ти парички.

Comment

Working...
                              X